Agenda

Datum : 28 / jul / 2018
Tijd : 16:00 uur

Adres : Dorpskerk, Plein 3 Wassenaar, Dorpskerk

Promenadeconcert met Klarinettiste Judith Mos

Dorpskerk

Programma:

  1. Robert Schumann; für Klarinette in B und Klavier: Uit Fünf Stücke im Volkston opus 102 nr 1,2 en 5
  2. Carl Maria von Weber; Grand Duo concertant opus 48 für Klavier und Klarinette
  3. Michele Mangani; Blues voor Klarinet en Piano (da “Un Americano a Parigi” di G. Gershwin)

In Dorpskerk Wassenaar

Judith Mos,
Ik kreeg op 9-jarige leeftijd voor het eerst klarinetles. De klarinet sprak me aan omdat dit instrument er zo glimmend en heftig uitzag. Gelukkig beviel het instrument en de klank me ook erg goed!
Tijdens het gymnasium ging ik vervroegd naar het conservatorium en ben ik afgestudeerd bij Ab Vos en Sjef Douwes aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Daarna sloot ik cum laude de Master of Music af bij Lars Wouters van den Oudenweijer. Na Deze master wist ik dat ik me verder wilde specialiseren in kamermuziek. Ik volgde de master kamermuziek aan het conservatorium in Gent bij Eddy Vanoosthuyse.

Ik heb een heel aantal masterclasses gevolgd. Een paar hoogtepunten zijn de masterclasses bij Eric Hoeprich, Martin Fröst, Sharon Kam en Jonathan Cohler.

Tijdens concoursen heb ik diverse prijzen gewonnen. Een van de grote voordelen is dat je via deze weg meer mogelijkheden hebt om concerten te geven. Hierdoor heb ik een mooie reeks (inter)nationale concerten op mijn naam staan. Want wat is mooier dan in Nederland en het buitenland concerten geven.
Ik speel in diverse kamermuziekensembles en was vele jaren de klarinettiste van de klezmerband  Am’ Chayeh.

De componist Ric Sims werd geïnspireerd door mijn muzikale persoonlijkheid en heeft daarom een stuk voor mij geschreven “tread softly because of my dreams”.

Naast deze muzikale bezigheden studeerde ik theologie en ben ik afgestudeerd aan de pabo. Maar muziek blijft mijn grootste passie.