Agenda

Datum : 26 / mei / 2019
Tijd : 15:00 uur

Adres : azalealaan 4 5582ED Waalre,
Tel : 0653695748
Contactpersoon: frans van tuijl - huisconcerten@fransvantuijl.com

Nadia en Warner Ten Kate, viool en hoorn

Violiste Nadia Ten Kate en, hoornist Warner Ten Kate treden deze avond op met pianist Frans van Tuijl als trio en duo’s.

Programma o.a.:

  • Felix Mendelssohn Bartholdy: Vioolconcert Op. 64 1e en 2e deel
  • Johannes Brahms: Vioolsonate Op. 108 1e deel
  • Johannes Brahms: Horn Trio in E-flat major, Op. 40 voor Viool, Hoorn en Piano.

Nadia ten Kate (2000) uit Waalre kreeg al jong muziekles volgens de Kodaly methode en was lid van het Eindhovens Jeugdkoor. Op vijfjarige leeftijd begon zij met harp spelen en toen zij zes was kreeg ze ook vioolles van Nico Dezaire. In 2011 werd zij toegelaten tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium waar ze les kreeg van Koosje van Haeringen. Sinds oktober 2016 heeft zij les van Vera Beths. Nadia nam deel aan meerdere nationale en internationale concoursen en won diverse prijzen waaronder een eerste prijs en publieksprijs bij het Prinses Christina Concours in 2014 en een eerste prijs en de Donemusprijs in 2017. In 2015 won zij de eerste prijs bij het Solistenconcours van Orkest Zuid.
Nadia heeft deelgenomen aan verschillende internationale masterclasses, waaronder Stringtime Academy in Goch, Kloster Schöntal en het Peter de Grote Festival. Zij kreeg hier lessen van o.a. Peter Brunt, Theodora Geraets, Frank Peter Zimmermann, Simone Lamsma, Ilona Sie Dhian Ho en Moshe Hammer.
Nadia gaf diverse concerten solo, met ensembles en orkesten in binnen en buitenland. Momenteel speelt zij in het AtheneumKamerOrkest van het conservatorium in Den Haag. Ook heeft zij met verschillende orkesten gesoleerd in o.a. het vioolconcert van Max Bruch.

 

 Warner ten Kate studeerde hoorn aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij in 1989 met onderscheiding afstudeerde. Tijdens zijn studie was hij hoornist in verscheidene orkesten, en ook als solist trad hij meerdere malen op. Gaandeweg is zijn belangstelling verschoven van het symfonisch naar het ensemble repertoire. De hoornstudie kwam naast de studie elektrotechniek in Delft. Warner werkt met veel plezier als onderzoeker bij Philips.

De passie voor muziek is er niet minder op geworden en hij geeft met regelmaat uitvoeringen in verschillende ensembles. Naast zelf musiceren is hij actief als docent hoorn en repetitor.

 

Entree € 20,- incl. consumpties.
Inloop vanaf 14.30u.

We hopen u te mogen ontvangen.