Details

Datum : 17 / dec / 2016
Tijd : 20:00

Adres : Azalealaan 4, 5582 ED , Waalre
Tel : 06-536 526 46 / 06-536 957 48
Contactpersoon: Annemiek van Nijnanten / Frans van Tuijl - info@fransvantuijl.com

Iris van Wijnen; Liefde voor Mannen

Waalre

Tijdens deze recital zullen mezzosopraan Iris van Wijnen en pianist Frans van Tuijl, liederen en aria’s ten gehoren brengen die vertolken hoe zeer Italiaanse, Duitse en Franse dames van mannen houden!

iris-van-wijnen

Blijkbaar hadden Mozart, Brahms, Wolf en Berlioz daar wel een idee van. Zij maakten er schitterende composities voor.

U zult o.a. horen:

  • Mozart: Se l’augellin sen fuge uit La Finta Giardiniera
  • Schumann: Widmung, der Nusbaum
  • Dvorak: Zigeunerlieder
  • Massenet: Va laisse couler mes larmes

Iris van Wijnen is een mezzosopraan met rollen als Marguerite La damnation de Faust en Charlotte Werther en  Ramiro La Finta Giardiniera  in haar repertoire. Ze werkt momenteel met Brigitte Fassbaender, Anne Gjevang en Margreet Honig.

Als lid van de Operastudio van de Bayerische Staatsoper München maakte Iris in 2015 een zeer succesvol debuut als Berta in Il barbiere di Siviglia. Ze zong er daarnaast rollen in De vurige engel, Hänsel und Gretel en Der Rosenkavalier.  Ze werkte met dirigenten als Kirill Petrenko en Vladimir Jurowksi.
Afgelopen augustus zong ze de rol van Fenena in een herneming van de succesvolle productie van Nabuccogeregisseerd door Christian Stückl tijdens het zomerfestival in Oberammergau.

Iris behaalde haar diploma Master of Music aan het Conservatorium van Utrecht, waar zij werd gecoacht door Ira Siff, Nathalie Doucet en Peter Nilsson. Ze volgde masterclasses bij Dame Kiri Te Kanawa, Leontina Vaduva, Ed Spanjaard en Patrick Fournillier.

Iris won maar liefst drie prijzen tijden het Internationaal Vocalisten Concours ‘s- Hertogenbosch: de Prijs van de Provincie Noord Brabant voor jong talent, de Prijs van de Vrienden van het IVC – Opera Oratorium en de Prijs van de Nederlandse Händelvereniging. Ze werd vervolgens uitgekozen om in de zomer van 2015 deel uit te maken van de Mozart Residency tijdens het Festival van Aix-en-Provence.

Iris trad verder onder meer op als gastzangeres bij de Opera Studio Nederland, in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours en bij de Nederlandse Reisopera/Veenfabriek (First Fairy/First Woman The Fairy Queen). Ze was te zien in Podium op NPO2 en was meerdere malen te gast op NPORadio4.

Ze is bezig haar liedrepertoire uit te breiden met werk van onder anderen Berlioz, Brahms, Duparc en Strauss. Ook op het gebied van oratorium is Iris actief. Tot haar toekomstplannen behoren onder andere rollen in Lady Macbeth van Mtsensk en La Traviata voor de Oper Klagenfurt in Oostenrijk.

De entree bedraagt € 17,50 incl. koffie/thee en borrelhapjes. Inloop vanaf 19.30u