Agenda

Datum : 21 / apr / 2018
Tijd : 20:00

Adres : Azalealaan 4 5582 ED Waalre,
Tel : 06-536 957 48 / 06-536 526 46
Contactpersoon: Frans van Tuijl / Annemiek van Nijnanten -

Claudia Kamaris, mezzo-sopraan

Op deze zaterdagavond zal mezzo-sopraan Claudia Kamaris uit Frankfurt met haar warme stem de lente aanvullen. Zij zal met pianist Frans van Tuijl oratoriumwerk, liederen van Schubert, Schumann en Brahms en opera- en operette-aria’s ten gehore brengen.

Op het programma staan o.a.:

  • Dvorak: Inflammatus et accensus
  • Strauss: Ich lade gern mir Gäste ein
  • Saint-Saëns: Mon coeur s’ouvre à ta voix uit Samson et Dalila
  • Schubert: Lachen und Weinen
  • Mozart:    aria’s uit Cosi fan tutte
  • Lehár : Meine Lippen, sie Küssen so heiss
  • Massenet: Va, laisse couler mes larmes

Mezzo-sopraan Claudia Kamaris had als kind al een grote liefde voor zang. Haar eerste muzikale opleiding kreeg ze van haar vader Karl Josef Heuel die een zeer bekend en vooraanstaand koordirigent was. Vanaf 2005 studeerde zij zang bij Kammersänger Andrew Saciuk aan de Oper am Rhein in Düsseldorf. Zij is een door koren en orkesten veelgevraagd soliste. Daarnaast zingt zij veel recitals. Haar repertoire bestrijkt oratorium, opera, liederen, en musical. Tijdens het opbouwen van haar zangcarrière dirigeerde zij verschillende koren.

Claudia Kamaris is een afgestudeerd pedagoog met muziektherapie als bijvak en werkt in die hoedanigheid met zwaar zieke en getraumatiseerde kinderen en hun familie. Voor het dirigeren van een kinder/jeugdkoor en een koor van volwassenen met een beperking werd zij de afgelopen jaren meermalen onderscheiden. In 2010 Was zij winnares bij de 5de aflevering in de NCRV serie Una Voce Particolare. De aflevering stond in het teken van Mozarts bekende opera Le nozze di Figaro. De Duitse zong Cherubino’s aria ‘Voi che sapete’ en verdiende daarmee een plek in de grote finale. Sinds die tiid studeert de mezzo-sopraan bij professor Jeanne Piland aan de Hochschule für Musik Köln. Claudia Heuel werkte aan de Opera van Innsbruck en zingt sinds 1 september 2015 aan de Opera van Frankfurt.

De entree bedraagt € 17,50 inclusief koffie/thee en borrelhapjes.
U bent welkom vanaf 19:30 uur